Monday, 21 April 2014

Amazing produk !!! Minyak Mira Argan


KEBAIKAN MINYAK MIRA
Minyak Mira Argan Dr. Azimuth mengandungi bahan-bahan aktif yang sangat baik untuk kulit dan rambut serta kaya dengan vitamin E dan anti oksida yang dapat mengawal radikal bebas dan menjadikan kulit lembab dan bebas cela.

Minyak Mira Argan Dr. Azimuth diformulakan dengan bahan-bahan semulajadi  iaitu Minyak Argan daripada Morocco, Shea Butter daripada Afrika, Tocomin yang sangat kaya dengan vitamin E, Minyak Kelapa Dara dan Astaxanthin yang sangat tinggi anti oksidanya daripada Jepun.


Argan
Minyak Argan mengandungi omega 6 yang sangat tinggi dan asid linoleic yang membantu melambatkan proses penuan, dan membekalkan lembapan pada kulit serta mengandungi anti oksidan yang sangat tinggi
Ia juga mengandungi asid lemak tak tepu omega 9 dan vitamin A yang mempunyai kesan anti oksidan yang sangat tinggi. Selain itu, ia juga mengandungi trocopeherols yang kesan anti oksidannya sama dengan vitamin E.

SHEA BUTTER
Shea butter banyak digunakan untuk mengatasi masalah garis halus, kesan parut, dan masalah kulit seperti psoriasis, ekzema dan sun burn. Ia mengandungi banyak asid lemak yang sangat baik untuk kulit.

Tocomin
Tocomin mengandungi tocotrienols dan tocopherol , co-enzymen Q10 yang yang dihasilkan daripada kelapa sawit. Tocomin ialah bahan yang sangat hebat yang dapat membantu mengekalkan vitamin E pada permukaan kulit dan seterusnya menjamin kulit yang sentiasa lembab dan mempercepatkan proses pemulihan kulit yang rosak akibat jeragat, kesan matahari dan masalah kulit yang lain seperti akzema, psoriasis dan sebagainya.

Minyak Kelapa Dara
Minyak kelapa dara mempunyai kesan melembab kulit yang sangat hebat dan menjamin kulit sentiasa kekal awet muda.

Astaxanthin
Astaxanthin dihasilkan daripada Haematococcus pluvialis yang mengandungi anti oksidan, mengikut kajian ia 550 kali lebih kuat daripada Vitamin E, 40 kali lebih kuat daripada beta karoten dalam menentang oksigen siglet dan 1000 kali lebih kuat daripada vitamin E.

No comments:

Post a Comment

Sexy Red Lips